Farmer, proizvođač, Hélcio Carneiro Pinto počeo je da radio sa kafom od svoje 15 godine, pomažići majci oko zasada. 1976.godine oženio je Glycia Pereira Carneiro i počeo da upravlja Santa Luciom.

Tokom 90tih Hélcio se pojavljuje kao jedan od osnivača Aprocom, grupe pionira koja je napravila pomak u težnji za kvalitetom kafe u regionu Carmo de Minas . Aprocom je predstavio ideju o pulped natural procesu obrade u regionu Carmo de Minas i Hélcio je bio prvi proizvođač koji je dobio mašine za ovaj proces. Od tada je započeo razvoj Santa Lucie, koji je Hélcio nastavio saradnjom sa univerzitetima i naučnicima, kao i putovanjima u druge zemlje, proizvođače kafe kako bi još unapredio svoje znanje u proizvodnji specijalitetnih kafa.

Danas, Hélcio i Fazenda Santa Lucia su sinonimi za svetsku reputaciju kvaliteta brazilskih kafa.

Fazenda Santa Lucia prostire se na 740 hektara, od čega 83 hektara zasada kafe, Yellow Bourbon, Catuai, Acaia i Mundo Novo, a trenutna proizvodnja Santa Lucie iznosi 2800 vreća, od čega 1260 obrađenih procesom pulped natural i 1540 natural. Santa Lucia je standardna farma regiona Carmo de Minas sa inovacijama u pogledu kvaliteta i proizvodnje kafe, te nadom da će u budućnosti proizvoditi 4500 vreća.

Region/Province Carmo de Minas, Minas Gerias
Farma Santa Lucia
Nadmorska visina 1250 m
Varijetet Yellow Catuai
Proces Honey
Sertifikat Nije sertifikovana
Pakovanje 60kg GrainPro bags
Senzorne karakteristike

 

fantastično kremasta, mlečna čokolada, limun, med