Santa Rosa de Cabal, Risaralda u Kolumbiji, iznad Anda,  je oblast poznata po svom plodnom poljoprivrednom zemljištu i njegovim superiornim kafama. Poseban način života proizvođača kafe (“cafeteros”-a) bazira se na nasleđima koja su preneta iz generacije u generaciju, a odnose se na zemljoposedništvo i prepoznatljive male poljoprivredne proizvodne sisteme.

Porodica Patricie Builes vodi farmu La Hacienda Villa Clemencia već 45 godina, i prenosi znanje o proizvodnji kafe generacijama. Arabica Castillo je posađena 2012. godine i svaka sadnica je pod stalnim nadzorom. Ova kafa impresionira svojom ujednačenošću, koja je na visokom nivou, i slatkoćom, kao i kompleksnom, dobro struktuiranom kiselošću.

Castillo je varijetet (sorta) razvijena u Kolumbiji koja se smatra veoma povoljnom sa ekološkog apekta (eco friendly) zato što je otporna na nekoliko bolesti kafe, koje (biljne bolesti) zahtevaju upotrebu agresivnih hemijskih tretmana. Ova kafa ima posebne senzorne karakteristike koje je čine nezaboravnom za poznavaoce.

Colombia 3               Colombia 2

Region

Risaralda, Municipality of Santa Rosa de Cabal

Farma La Hacienda Villa Clemencia
Nadmorska visina 1650 m
Varijetet

Castillo

Proces Natural
Sertifikat Nije sertifikovana
Pakovanje 30kg GrainPro
Senzorne karakteristike

 

Cvetne i voćne note, izuzetan ukus jabuke, kupine i crnog grožđa, čokolade i caramela, složena i dobro struktuirana kiselost, “plišani” osećaj na jeziku