Ova kafa je rezultat saradnje između imanja Aquiares i naselja (zajednice) Aquiares. Gradić se nalazi u centru imanja i u njemu 1800 ljudi živi među kafom, farmama i zadivljujućim prirodnim lepotama. Imanje se prostire preko brda i dolina visoko na padinama vulkana Turrialba smešteno između reka Aquiares i Turrialba. Tako je nastalo ime Aquiares koje na izvornom jeziku Huetar znači “kopno između reka”.

1890.godine Aquiares su osnovali farmeri koristeći prednosti železničkog puta Kostarike do luke Limón. Farma je izgradila sopstvenu stanicu za pranje fokusirajući se na tzv. prane kafe u početku.Kasnije je “honey” proces je zaživeo u Kostarici, gde je i usavršen do najsitnijih detalja.

Caturra je većinska sorta na imanju Aquiares. To je prirodna mutacija varijeteta Bourbon. Teren Aquiares imanja omogućava da varijetet poput Caturra stalno cveta, zahvaljujući bogatom vulkanskom tlu, hladnim noćima i visokoj vlažnosti.

Obrada Aquiares kafe fully washed (potpuno pranim) procesom znači da se zrno depulpira i odstrani pulpa, zatim mehanički opere, delimično fermentira i na kraju suši u Guardiola 32 sata.

                   

Region/Provincija Kostarika, Cartago
Proizvođač/Farm

Aquiares

Nadmorska visina uzgajanja 1000-1400 m
Sorta (Varijetet)

Caturra

Proces obrade Potpuno prana (Fully Washed)
Sertifikacija Rainforest Alliance
Pakovanje 30 kg GrainPro vreće
Senzorne karakteristike (Cupping Notes)

Aroma kakaa, tamne karamele, citrusna kiselost, šećerna trska, sa nijansama voća, izbalansiranog tela