mlin-produkt-o-nama„MLIN PRODUKT“ kao društvo sa ograničenom odgovornošću privatno je vlasništvo porodice Bosković i zvanično je registrovano kao:
Preduzeće za unutrašnju i spoljnu trgovinu „Mlin Produkt“ doo, sa sedištem u Beogradu, na opštini Zvezdara u Republici Srbiji.

Zakonski zastupnik Dejan Bosković je predstavnik druge generacije porodice koja razvija posao od 10.03.1990. godine kada je posao i započet.

Trgovina i prerada sirove kafe osnovna je delatnost preduzeća i kao pretežna delatnost u APR-u registrovani smo pod šifrom delatnosti 4637: Trgovina na veliko kafom, čajevima, kakaom i začinima.

Status preduzeća: Aktivno privredno društvo
PIB: 100032840
Maticni br.: 07728883
Žiro račun: 275-220019019-49
Adresa: Bulevar kralja Aleksandra 516a

Trgovina sirovom kafom, odabir i kontrola kvaliteta kafe koju uvozimo, organizacija transporta iz zemalja porekla kao i transport od Evropskih luka do Srbije, carinjenje, kontrola kvaliteta po prispeću,vođenje uredne dokumentacije su naše svakodnevne aktivnosti u koje pored navedenog spada i dnevna rutina vođenja našeg maloprodajnog lanca „Dućan Moj“ kao i prerada sirove kafe za potrebe naših maloprodaja.

Mi želimo da ostanemo autonomna Srpska porodična firma, zadržavajući sopstvenu nezavisnost koliko god je to moguće. Težimo da razvoj i sva ulaganja baziramo isključivo na sopstvenim izvorima finansiranja.

mlinprodukt-istorijat-bonito-kafa-1Preduzeće “Mlin Produkt”doo je porodična firma osnovana 16.oktobra 1990. godine pod imenom “DB Company” doo. Kao preteča ovog preduzeća nekoliko meseci ranije osnovana je Samostalna Zanatska Radnja “SVEŽA KAFA” koja nedugo zatim svoje poslovanje nastavlja u okviru preduzeća “DB Company” doo. Kao plod velikog entuzijazma i poleta sa kraja 80-tih godina prošlog veka, kada je promena društvenog sistema u tadašnjoj Jugoslaviji omogućila privatnu svojinu, porodica Bošković započinje posao – prerada sirove kafe u maloj zanatskoj radnji, ne većoj od deset kvadrata i praktično bez bilo kakvih finansijskih sredstava.

Već posle dve, tri godine preduzeće DB Company doo počinje sa uvozom sirove kafe i njenom distribucijom malim zanatskim radnjama za preradu kafe koje su u to vreme, iz dana u dan, nicale po celoj teritoriji Srbije.

mlinprodukt-istorijat-bonito-kafa-228.juna 1995. godine preduzeće “DB Company” doo menja naziv u “Mlin Produkt” doo i nastavlja sa radom u okviru svoje osnovne delatnosti – uvoz i prerada sirove kafe, razvoj maloprodaje, ali i uvoz raznih roba široke potrosnje.

Sve do kraja 2000. godine preduzeće “Mlin Produkt” doo se bavilo preradom sirove kafe za sopstvenu maloprodaju, kada se donosi odluka o kreiranju brenda “BONITO” namenjenog celokupnom srpskom tržištu.

Uz ogroman entuzijazam, velike napore i danonoćni rad, Mlin Produkt je od malog preduzeća sa nekoliko desetina zaposlenih brzo izraslo u srednje preduzeće koje je brojalo više od 200 zaposlenih i saradnika. Ukupan promet kafe od nekoliko stotina tona povećao se na 4500 tona godisnjeg prometa.

Brend “BONITO” izrastao je u treći brend po snazi na tržištu kafe u Srbiji, a kvalitet, stil i marketing koji su ga pratili u potpunosti su bili jedinstveni i prepoznatljivi na tržištu.

Zahvaljujući originalnosti, kvalitetu i ogromnom uloženom radu, brend “BONITO” je ispisao bar nekoliko redova u istoriji razvoja srpskog tržišta nakon potpune propasti socijalizma na ovim prostorima.

Godine 2007. donosi se odluka o prodaji brenda “BONITO”, a preduzeće “MLIN PRODUKT”doo nastavlja sa daljim uvozom i distribucijom sirove kafe kao i razvojem maloprodajne mreže pod nazivom “DUĆAN”.

Uvoz sirove kafe, pored osnovnih vrsta kafe namenjenih za spravljanje “domaće kafe”, širi se i u pravcu uvoza specijalitetnih kafa namenjenih za proizvodnju espresso i filter kafa. Vrlo brzo smo preuzeli lidersku poziciju u tom segmentu i na našem lageru uvek se može naći širok izbor najkvalitetnijih-specijalitetnih kafa.

2012. godine priprema se re-branding naših maloprodaja koje svoj naziv menjaju u “Dućan Moj”. Imidž običnog minimarketa prerasta u veoma prepoznatljivu i toplu “komšijsku radnju” sa posebnim akcentom na prodaji kafe. Takođe, paralelno sa razvojem novog koncepta maloprodajnih objekata radi se i na razvoju novog brenda kafe pod nazivom “FINA KAFA” koji je namenjen prodaji u našim maloprodajnim objektima.

Naša priča se nastavlja…

delatnosti-3Uvoz i distribucija sirove kafe

Preduzeće “Mlin Produkt” doo se od osnivanja bavi svojom osnovnom delatnošću a to je
uvoz i distribucija sirove kafe. U našoj širokoj paleti ponude kafa različitog
porekla mžete naći kafe iz centralne i juže Amerike, Afrike, Vijetnama, Indije i Indonezije.

Trudimo se da zadovoljimo prohteve svih kupaca od onih najzahtevnijih koji traže kafu određenog porekla, sa tačno određene plantaže pa čak i “mikro lotova”, do kupaca koji kupuju kafu nižeg kvalitativnog i cenovnog razreda koje se uglavnom koriste u mešavinama za pripremu tzv. “domaće kafe” (Turske kafe).
Našim kupcima, nakon porudžbine, robu dovozimo u roku od 48 časova na zahtevanu adresu na čitavoj teritoriji Republike Srbije.

 

delatnosti-2Prerada Kafe

Mala zanatska radnja za preradu kafe “Sveža Kafa” osnovana davne 1990. godine izrasla je u moderan pogon za preradu kafe po svim HACCP standardima i sa najsavremenijom opremom za prženje, transport i prečišćavanje kafe.

Dugogodišnja iskustva i znanja o nabavci sirovina, čuvanju sirove kafe, praćenju, pakovanju, mlevenju i čuvanju pržene kafe kao finalnog proizvoda garantuju najviši kvalitet proizvoda koji izlazi iz naše pržionice. Mi stvaramo proizvod koji nastaje kao rezultat veoma pažljivog – zanatskog rada gde proizvodnja ne velikih količina omogućava potpunu posvećenost celokupnom procesu proizvodnje. Posebna tehnika prženja koja krajnjem proizvodu daje prepoznatljiv ukus moguća je samo uz konstantno prisustvo i posvećenost iskusnog pržioničara i to isključivo na malim i savremenim mašinama za prženje.

Proizvodnja na dnevnom nivou dimenzionisana je i planirana tako da su kvalitet prerade i svežina proizvoda na prvom mestu.

 

delatnosti-ducan-moj-maloprodaja-1Maloprodaja kafe

Maloprodaja od osnivanja naše kompanije, davne 1990. godine, predstavlja jedan od osnovnih faktora finansijske stabilnosti. Lanac maloprodajnih objekata pod imenom “DUĆAN KAFE” su maloprodajni objekti u kojima se može kupiti kafa ispržena u našoj pržionici pod nazivom “DUĆAN KAFA” kao i prateći program konditorskih proizvoda i sokova. Pored ovakvih maloprodaja male kvadrature od oko 30-tak kvadratnih metara i sa veoma uskim asortimanom ostalih proizvoda 2007. godine krećemo sa razvojem mini-marketa, komšijskih prodavnica površine od oko 100 metara kvadratnih, opremljenih najsavremenijim policama, rashladnim vitrinama kao i svom ostalom modernom pratećom opremom. Širok asortiman prehrambenih proizvoda takođe je bio upotpunjen svežom kafom iz naše pržionice koju smo sve do početka 2013. godine pakovali pod imenom “DUĆAN KAFA”, kada dobija novi izgled i ime “FINA KAFA”.

delatnosti-ducan-moj-maloprodaja-2Želja za daljim razvojem i potreba da se potrošačima ponudi nešto novo iznedrila je 2013. godine koncept maloprodaja “DUĆAN MOJ” koji nudi humaniji i manje sterilan vid kupovine i u kojem se stvara prisniji odnos između kupca i prodavca. Svojim nesvakidašnjim enterijerom i neodoljivim šarmom koji zajedno stvaraju utisak topline i šarma starih komšijskih prodavnica, oplemenjuju svaki kraj u kome se nalaze i pružaju potrošačima slobodu da se identifikuju sa krajem u kojem žive, kao i sa samom radnjom. Socijalni momenat koji se ostvaruje kroz prisnost osoblja sa svakom mušterijom briše osećaj otuđenosti i sterilnosti koji imate prilikom kupovine u hipermarketima. Ovde takođe, pored velikog izbora prehrambenih proizvoda koje možete pronaći po veoma povoljnim cenama, poseban akcenat stavljamo na prodaju pržene kafe koju dopremamo svakoga dana, svežu, direktno iz naše pržionice i koju na licu mesta meljemo i pakujemo za vas kao našu robnu marku “Fina Kafa”.