O nama

O NAMA

„MLIN PRODUKT“ kao društvo sa ograničenom odgovornošću privatno je vlasništvo porodice Bosković i zvanično je registrovano kao:
Preduzeće za unutrašnju i spoljnu trgovinu „Mlin Produkt“ doo, sa sedištem u Beogradu, na opštini Zvezdara u Republici Srbiji.

Zakonski zastupnik Dejan Bosković je predstavnik druge generacije porodice koja razvija posao od 10.03.1990. godine kada je posao i započet.

Trgovina i prerada sirove kafe osnovna je delatnost preduzeća i kao pretežna delatnost u APR-u registrovani smo pod šifrom delatnosti 4637: Trgovina na veliko kafom, čajevima, kakaom i začinima.

Status preduzeća: Aktivno privredno društvo
PIB: 100032840
Maticni br.: 07728883
Žiro račun: 275-220019019-49
Adresa: Bulevar kralja Aleksandra 516a

Trgovina sirovom kafom, odabir i kontrola kvaliteta kafe koju uvozimo, organizacija transporta iz zemalja porekla kao i transport od Evropskih luka do Srbije, carinjenje, kontrola kvaliteta po prispeću,vođenje uredne dokumentacije su naše svakodnevne aktivnosti u koje pored navedenog spada i dnevna rutina vođenja našeg maloprodajnog lanca „Dućan Moj“ kao i prerada sirove kafe za potrebe naših maloprodaja.

Mi želimo da ostanemo autonomna Srpska porodična firma, zadržavajući sopstvenu nezavisnost koliko god je to moguće. Težimo da razvoj i sva ulaganja baziramo isključivo na sopstvenim izvorima finansiranja.

Preduzeće “Mlin Produkt”doo je porodična firma osnovana 16.oktobra 1990. godine pod imenom “DB Company” doo. Kao preteča ovog preduzeća nekoliko meseci ranije osnovana je Samostalna Zanatska Radnja “SVEŽA KAFA” koja nedugo zatim svoje poslovanje nastavlja u okviru preduzeća “DB Company” doo. Kao plod velikog entuzijazma i poleta sa kraja 80-tih godina prošlog veka, kada je promena društvenog sistema u tadašnjoj Jugoslaviji omogućila privatnu svojinu, porodica Bošković započinje posao – prerada sirove kafe u maloj zanatskoj radnji, ne većoj od deset kvadrata i praktično bez bilo kakvih finansijskih sredstava.

Već posle dve, tri godine preduzeće DB Company doo počinje sa uvozom sirove kafe i njenom distribucijom malim zanatskim radnjama za preradu kafe koje su u to vreme, iz dana u dan, nicale po celoj teritoriji Srbije.

28.juna 1995. godine preduzeće “DB Company” doo menja naziv u “Mlin Produkt” doo i nastavlja sa radom u okviru svoje osnovne delatnosti – uvoz i prerada sirove kafe, razvoj maloprodaje, ali i uvoz raznih roba široke potrosnje.

Sve do kraja 2000. godine preduzeće “Mlin Produkt” doo se bavilo preradom sirove kafe za sopstvenu maloprodaju, kada se donosi odluka o kreiranju brenda “BONITO” namenjenog celokupnom srpskom tržištu.

Uz ogroman entuzijazam, velike napore i danonoćni rad, Mlin Produkt je od malog preduzeća sa nekoliko desetina zaposlenih brzo izraslo u srednje preduzeće koje je brojalo više od 200 zaposlenih i saradnika. Ukupan promet kafe od nekoliko stotina tona povećao se na 4500 tona godisnjeg prometa.

Brend “BONITO” izrastao je u treći brend po snazi na tržištu kafe u Srbiji, a kvalitet, stil i marketing koji su ga pratili u potpunosti su bili jedinstveni i prepoznatljivi na tržištu.

Zahvaljujući originalnosti, kvalitetu i ogromnom uloženom radu, brend “BONITO” je ispisao bar nekoliko redova u istoriji razvoja srpskog tržišta nakon potpune propasti socijalizma na ovim prostorima.

Godine 2007. donosi se odluka o prodaji brenda “BONITO”, a preduzeće “MLIN PRODUKT”doo nastavlja sa daljim uvozom i distribucijom sirove kafe kao i razvojem maloprodajne mreže pod nazivom “DUĆAN”.

Uvoz sirove kafe, pored osnovnih vrsta kafe namenjenih za spravljanje “domaće kafe”, širi se i u pravcu uvoza specijalitetnih kafa namenjenih za proizvodnju espresso i filter kafa. Vrlo brzo smo preuzeli lidersku poziciju u tom segmentu i na našem lageru uvek se može naći širok izbor najkvalitetnijih-specijalitetnih kafa.

2012. godine priprema se re-branding naših maloprodaja koje svoj naziv menjaju u “Dućan Moj”. Imidž običnog minimarketa prerasta u veoma prepoznatljivu i toplu “komšijsku radnju” sa posebnim akcentom na prodaji kafe. Takođe, paralelno sa razvojem novog koncepta maloprodajnih objekata radi se i na razvoju novog brenda kafe pod nazivom “FINA KAFA” koji je namenjen prodaji u našim maloprodajnim objektima.

Naša priča se nastavlja…

Uvoz i distribucija sirove kafe

Preduzeće “Mlin Produkt” doo se od osnivanja bavi svojom osnovnom delatnošću a to je
uvoz i distribucija sirove kafe. U našoj širokoj paleti ponude kafa različitog
porekla mžete naći kafe iz centralne i juže Amerike, Afrike, Vijetnama, Indije i Indonezije.

Trudimo se da zadovoljimo prohteve svih kupaca od onih najzahtevnijih koji traže kafu određenog porekla, sa tačno određene plantaže pa čak i “mikro lotova”, do kupaca koji kupuju kafu nižeg kvalitativnog i cenovnog razreda koje se uglavnom koriste u mešavinama za pripremu tzv. “domaće kafe” (Turske kafe).
Našim kupcima, nakon porudžbine, robu dovozimo u roku od 48 časova na zahtevanu adresu na čitavoj teritoriji Republike Srbije.

Prerada Kafe

Mala zanatska radnja za preradu kafe “Sveža Kafa” osnovana davne 1990. godine izrasla je u moderan pogon za preradu kafe po svim HACCP standardima i sa najsavremenijom opremom za prženje, transport i prečišćavanje kafe.

Dugogodišnja iskustva i znanja o nabavci sirovina, čuvanju sirove kafe, praćenju, pakovanju, mlevenju i čuvanju pržene kafe kao finalnog proizvoda garantuju najviši kvalitet proizvoda koji izlazi iz naše pržionice. Mi stvaramo proizvod koji nastaje kao rezultat veoma pažljivog – zanatskog rada gde proizvodnja ne velikih količina omogućava potpunu posvećenost celokupnom procesu proizvodnje. Posebna tehnika prženja koja krajnjem proizvodu daje prepoznatljiv ukus moguća je samo uz konstantno prisustvo i posvećenost iskusnog pržioničara i to isključivo na malim i savremenim mašinama za prženje.

Proizvodnja na dnevnom nivou dimenzionisana je i planirana tako da su kvalitet prerade i svežina proizvoda na prvom mestu.

Maloprodaja kafe

Maloprodaja od osnivanja naše kompanije, davne 1990. godine, predstavlja jedan od osnovnih faktora finansijske stabilnosti. Lanac maloprodajnih objekata pod imenom “DUĆAN KAFE” su maloprodajni objekti u kojima se može kupiti kafa ispržena u našoj pržionici pod nazivom “DUĆAN KAFA” kao i prateći program konditorskih proizvoda i sokova. Pored ovakvih maloprodaja male kvadrature od oko 30-tak kvadratnih metara i sa veoma uskim asortimanom ostalih proizvoda 2007. godine krećemo sa razvojem mini-marketa, komšijskih prodavnica površine od oko 100 metara kvadratnih, opremljenih najsavremenijim policama, rashladnim vitrinama kao i svom ostalom modernom pratećom opremom. Širok asortiman prehrambenih proizvoda takođe je bio upotpunjen svežom kafom iz naše pržionice koju smo sve do početka 2013. godine pakovali pod imenom “DUĆAN KAFA”, kada dobija novi izgled i ime “FINA KAFA”.

Želja za daljim razvojem i potreba da se potrošačima ponudi nešto novo iznedrila je 2013. godine koncept maloprodaja “DUĆAN MOJ” koji nudi humaniji i manje sterilan vid kupovine i u kojem se stvara prisniji odnos između kupca i prodavca. Svojim nesvakidašnjim enterijerom i neodoljivim šarmom koji zajedno stvaraju utisak topline i šarma starih komšijskih prodavnica, oplemenjuju svaki kraj u kome se nalaze i pružaju potrošačima slobodu da se identifikuju sa krajem u kojem žive, kao i sa samom radnjom. Socijalni momenat koji se ostvaruje kroz prisnost osoblja sa svakom mušterijom briše osećaj otuđenosti i sterilnosti koji imate prilikom kupovine u hipermarketima. Ovde takođe, pored velikog izbora prehrambenih proizvoda koje možete pronaći po veoma povoljnim cenama, poseban akcenat stavljamo na prodaju pržene kafe koju dopremamo svakoga dana, svežu, direktno iz naše pržionice i koju na licu mesta meljemo i pakujemo za vas kao našu robnu marku “Fina Kafa”.

0
    0
    Vaša korpa
    Korpa je praznaNazad