New Irera Factory nalazi se blizu oblasti Kariaini, u okrugu Muranga. Član je zadruge Kariua Farmers Cooperative Society, koja ima 2.200 aktivnih članova. Ostale fabrike u zadruzi su: Mutheru, Mutitu i Githaiti.

Muranga kafe region smešten je u istočnom podnožju Aberdare Ridge (3.720 m). U ovom regionu proizvodnju kafe razvijaju mali farmeri proizvođači, koji obrađuju u proseku farme od po 0,33 hektara sa po 250 stabala kafe. U Muranga regionu proizvede se više od 8 % ukupno proizvedene kafe u Keniji. Farme se nalaze na nadmorskim visinama od 1340 do 1950 metara. Varijeteti koji se proizvode su uglavnom SL28, SL 34 i određene količine  varijeteta Ruiru11 i Batian.

Dve posebne sorte privlače pažnju većine kupaca specijalitetnih kafa u Keniji, a to su: SL28 i SL34. Scott Laboratorije (SL) su angažovane da razviju nove sorte između 1934 i 1963.godine. Razvoj sorti SL zasnovan je na varijetetima Mokka i Bourbon, koje su u Keniju donosili škotski i francuski misionari iz Jemena i sa ostrva Reunion.

Danas su ove dve sorte zaslužne za većinu vrhunskih kafa proizvedenih u Keniji.

               

Regija/Provincija Central Kenya, Muranga
Proizvođač/Wet mill Kariua FCS/Irera Factory
Nadmorska visina 1600-1850 m.a.s.l.
Varijetet (sorta)

SL28 and SL34

Proces obrade Prana (Fully washed, with double fermentation and sundried in african beds)
Sertifikat Nije sertifikovana
Pakovanje 30kg GrainPro vreće
 

Senzorne karakteristike

 

Grejp, borovnica, karamela, crni čaj