">

Indija Arabica Monsoon Malabar

Kako legenda kaže, kafa koja je bila transportovana iz Indije u Evropu, pre više vekova, slučajno je poprimila neke specijalne karakteristike tokom plovidbe  usled dužine puta i monsunskih vetrova.

Zrna kafe su počela da natiču, veličina  im se povećavala i poprimala su dosta anemičniji i mekši, ali ujedno i veoma naglašeniji ukus sa smanjenom dozom kiselosti , karakteristike koje su se jako svidele evropljanima u tolikoj meri da su počeli da se žale kada su se uslovi i kvalitet transporta poboljšali i uticali da ovaj prirodni proces starenja prestane.

Kao rezultat toga, uzgajivači kafe su odlučili da iskopiraju taj prirodni proces skladištenjem kafe u otvorena skladišta bez zidova na zapadnoj obali južne Indije. Ovo se radi samo sa arabikama i robustama koje su tretirane suvim(naturalnim) procesom obrade. Izlaganje kafe monsunskim vetrovima na ovaj način joj daje iste karakteristike koje su oduševile evropljane još par vekova unazad, i podstiče popularnost  Monsooned Malabar kafe, posebno kada se pomeša sa jačim i kiselijim kafama.

Regija/ProvincijaChikmagalur, Coorg, Waynad, Travancore
Farma Kafa se prikuplja sa različitih plantažaChikmagalur, Coorg, Waynad, Travancore regija
Nadmorska visina uzgajanja900 – 1,500 m.n.v.
Sorta(varijetet)S.795, Sln.6,Sln.9, Cauvery
Proces obradeSuvi proces(naturalni)
SertifikacijaNije sertifikovana
Pakovanje50/1 vreće
Senzorne karakteristike(Cupping notes)
0
    0
    Vaša korpa
    Korpa je praznaNazad