">

Brazil Fazenda Sertão Yellow Bourbon Natural

Sertão je imanje koje je u vlasništvu Sertão grupe, porodične firme koja ima više od 100 godina dugu istoriju u proizvodnji i prodaji visokokvalitetne kafe. Sertão se nalazi u regiji Carmo de Minas, na jugu oblasti Minas Gerais, nasledio ga je José Isidro Pereira od svoje majke. Nedugo zatim upoznao je i oženio Nazareth Dias Pereira. Danas njime upravljaju njihova deca Francisco, Luiz Paulo, Glycia, and Sandra. Regija je poznata po izvorima mineralne vode, savršenoj kombinaciji geografske širine i visine planinskog terena, definisanim godišnjim dobima i plodnom tlu.

Povoljni klimatski i drugi uslovi za uzgoj rezultirali su ekspanzijom proizvodnje kafe. Sertão grupa sada poseduje velike površine zasađene kafom i stalno razvija infrastrukturu za proizvodnju široke palete visokokvalitetnih arabika kafa za domaće i međunarodno tržište.

Na Fazenda Sertão stabla kafe rastu na padinama do 50 stepeni naigba, a ovaj veliki ugao omogućava biljkama da izbegnu oštećenje od mraza, štiti ih od zaraza zbog smanjene vlage i rezultira ujednačenim sazrevanjem plodova. Ovi benefiti u kombinaciji sa velikom nadmorskom visinom i savršenom mikroklimom proizvode prelepu kafu.

Regija/ProvincijaBrazil, Minas Gerais, Carmo de Minas
FarmaFazenda Sertão
Nadmorska visina uzgajanja1100-1450 m
Varijetet (sorta)Yellow Bourbon
Proces obradeSuvi (Natural)
SertifikacijaNije sertifikovana
Pakovanje60 kg vreće
 Senzorne karakteristike (cupping notes) Slatkoća, mekoća i balans sa plišanim osećajem, karamela sa grejpom, tamnom čokoladom i bademom
0
    0
    Vaša korpa
    Korpa je praznaNazad