">

Kenija Irera AB Fully Washed

New Irera Factory nalazi se blizu oblasti Kariaini, u okrugu Muranga. Član je zadruge Kariua Farmers Cooperative Society, koja ima 2.200 aktivnih članova. Ostale fabrike u zadruzi su: Mutheru, Mutitu i Githaiti.

Muranga kafe region smešten je u istočnom podnožju Aberdare Ridge (3.720 m). U ovom regionu proizvodnju kafe razvijaju mali farmeri proizvođači, koji obrađuju u proseku farme od po 0,33 hektara sa po 250 stabala kafe. U Muranga regionu proizvede se više od 8 % ukupno proizvedene kafe u Keniji. Farme se nalaze na nadmorskim visinama od 1340 do 1950 metara. Varijeteti koji se proizvode su uglavnom SL28, SL 34 i određene količine  varijeteta Ruiru11 i Batian.

Dve posebne sorte privlače pažnju većine kupaca specijalitetnih kafa u Keniji, a to su: SL28 i SL34. Scott Laboratorije (SL) su angažovane da razviju nove sorte između 1934 i 1963.godine. Razvoj sorti SL zasnovan je na varijetetima Mokka i Bourbon, koje su u Keniju donosili škotski i francuski misionari iz Jemena i sa ostrva Reunion.

Danas su ove dve sorte zaslužne za većinu vrhunskih kafa proizvedenih u Keniji.

Regija/ProvincijaCentral Kenya, Muranga
Proizvođač/Wet millKariua FCS/Irera Factory
Nadmorska visina1600-1850 m.a.s.l.
Varijetet (sorta)SL28 and SL34
Proces obradePrana (Fully washed, with double fermentation and sundried in african beds)
SertifikatNije sertifikovana
Pakovanje30kg GrainPro vreće
 Senzorne karakteristike Grejp, borovnica, karamela, crni čaj
0
    0
    Vaša korpa
    Korpa je praznaNazad